Betraktelser

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2008

Rock your baby

Av Lena M - 22 oktober 2008 23:18

Ju mer man röjer i skåp och lådor, desto mer hittar man. Vad kan det vara i den här kartongen, tänkte jag och lättade lite på locket. Skor. En hel låda full med skor. Fjorton par, närmare bestämt. Som jag inte hade en aning om att jag hade placerat där. Och som jag inte hade saknat eller tänkt på eller visste att jag hade kvar. Och då var det ändå skor även i den kartong jag senast lättade på locket till. Och som jag bara vagt visste att jag hade kvar.

Om man inte har använt eller ens saknat pryttlarna, i det här fallet dojporna, på månader, ja kanske år - kan man inte bara kasta dem då? Nej, i det här fallet kan man faktiskt inte det. Den här kartongen innehöll inte bara skor, visade det sig när jag tog upp den från källaren och plockade upp skorna, par efter par. Den här kartongen innehöll minnen från nästan ett halvt liv, mitt liv.

De här pumpsen till exempel, dem köpte jag 1990. Ciao ciao Italia. 2-1, 2-1, 2-1. Olle Nordin. Brolins genombrott. Vitt-rött-grönt. För alltid fyllt av starka fotbollsminnen. Jag tror faktiskt jag använde dem en gång.


De här nätta och högklackade sandaletterna och många andra liknande gick jag faktiskt omkring med på jobbet, hela dagarna, varenda vecka under några år på tidigt 80-tal. Hur orkade jag? Visserligen åkte jag bil till jobbet då, men några meter måste jag ju ändå ha gått varje dag. När jag provade dem nu var det till och med svårt att stå still i dem. Efter ett par minuter hade jag ont. Kanske inte i fötterna. Eller benen. Men, liksom, ont.

Ett par svarta skor med hel häl och öppen tå var helt oanvända. Prislappen satt kvar. 599 kronor. Kanske hade jag kunnat göra något bättre för de sex hundralapparna? Köpt Ericssonaktier.

Men finast av alla - mina första högklackade skor. Mina stolpskor. Jag hade dem i princip varje dag i hela sjunde klass. Året var 1974, på många sätt det bästa året (Rock your baby med George McCrae, bara för att ta ett exempel som dryper av nostalgi. I see a star med Mouth & McNeal, för att ta ett annat). Trots att de är så väl använda, både i plugget, på fotbollsmatcher i division dåvarande 4 och på dansbanan till Bengt-Allans så har jag inte klackat om dem en enda gång. Originalklacken och sulorna är kvar och bara marginellt slitna. Det gjordes bättre skor på Ronnie Hellströms tid!

Årtalet på följande skönheter minns jag inte, men är i sammanhanget nutida. Troligt sent 90/tidigt 00-tal. Störtsköna. Dem ska jag bära nästa sommar.

Ytterligare ett par fullt användbara sandaletter, som jag totalt glömt bort att jag ägde, som dessutom är väldigt sköna. Silver att bära på nyårsbalen kanske?

Vita skor är alltid, alltid rätt. Vita skor är inte bara rätt. Det är snyggt. Rock'n'roll. Elegant. Tufft. Sexigt. Helt enkelt urläckert i alla sammanhang. Jag kan bli kär i en man, enbart genom det faktum att han bär vita skor. Den som påstår att vita pumps är töntigt vet inte vad hon pratar om.


Spännen och vristremmar har jag alltid haft svårt att motstå. Det här är en modell som jag ägde tre par av. Två par svarta och dessa, röda:


Att städa, slänga, sortera och försöka bringa ordning i källarförrådet är inte odelat roligt. Men dessa underbara pjuck kan göra vilken kvinna som helst lycklig. Särskilt den här kvinnan, som är jag. Nu har jag köpt nya fina lådor av genomsynlig plast. En för varje par. Dem kan jag rada upp på garderobshyllorna, öppna dörrarna och bara stå där och njuta av anblicken. Kanske, kanske använder jag skorna någongång också. När jag inte behöver gå. Stolpskorna är värda en renässans!

Äh, jag kan inte låta bli. Här är de igen:


Rock your baby!

 
 
Ingen bild

Ferike

23 oktober 2008 16:57

Vars va löparskorna?

 
Ingen bild

Sandra

23 oktober 2008 17:59

Vilka grymma skor!! Dom röd-vita alltså.

 
Ingen bild

Eva

24 oktober 2008 08:52

Jag är faktiskt litet avundsjuk. Jag saknar den speciella relation som du har till dina skor och skor i allmänhet. Vill också ha...

 
Ingen bild

AnitaF

24 oktober 2008 20:49

Jag gillar dina silversandaler som är både snygga och skönta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena M - 3 augusti 2012 11:54

Mina betraktelser har flyttat och meddelar härmed adressändring enligt bloggbokföringslagen. Alla tidigare inlägg fram till och med juli 2012 finns kvar på http://lm.bloggplatsen.se men från och med nu görs alla nya inlägg på http://betraktelser.lena...

Av Lena M - 30 juli 2012 13:59

Juli 2011: 1. Jag tecknar ett mobilabonnemang hos Telia.2. Det ingår 6 mån Spotify och 12 mån Navigator3. Jag frågar försäljaren: kommer dessa båda att upphöra av sig självt om ett resp ett halvår eller måste jag säga upp dem?4. Försäljare svarar: ...

Av Lena M - 29 juli 2012 22:15

Startade med fika i Älmsta. Himmelskt god ostsmörgås respektive en nötkaka att mörda för och kaffe.   Fortsatte norrut. Kort stopp vid världens ände.   Nästa hållplats Järnboden. Vacker miljö.    Rolig naturstig med konstverk. Riktni...

Av Lena M - 23 juli 2012 16:00

Mmm. Att en 21-årig kvinna med långt, blont hårsvall ala filmstjärneideal, slät över hela kroppen, med stora bröst och svankandes för att framhäva rumpan, målade naglar, i tilltalande halvprofil, hårt sminkad och med förföriskt leende poserar i offen...

Av Lena M - 21 juli 2012 17:49

I min egenskap av irriterad konsument har jag börjat tappa greppet. Eller synen, snarare.   Igår hittade jag minsann äntligen en kjol i en modell som jag letat efter länge och en kvalitet som sällan ses och i rätt storlek. Bara så där utan förvar...

Presentation

Omröstning

Den här bloggen har flyttat till betraktelser.lenamjohansson.se
 Det vet jag väl
 Det bryr jag mig inte ett smack om
 Tänker fortsätta kolla den där
 Tack för upplysningen!
 Äh, jag hamnade bara här av en slump

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

14 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Kategorier

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

RSS


Skapa flashcards